Hur kan jag delta?

Deltagare – för dig som är född från 28 juli 1997 till 28 juli 2001

Om du är minst 14 och högst 17 år när Jamboreen börjar är du i helt rätt ålder för att åka som deltagare. Det betyder att du ska vara född på eller efter den 27 juli 1997 och på eller före 28 juli 2001. Du har bara en chans i livet att åka på en världsscoutjamboree som deltagare, och det är en chans som du inte vill missa! Du anmäler dig själv och kommer att åka med en patrull och avdelning bestående av svenska scouter och ledare, som är sammansatt enbart för Jamboreen. Ni kommer ha förträffar innan ni åker iväg till Japan. Under både kontingentsresan och själva Jamboreen kommer du att bo och ha aktiviteter tillsammans med din patrull, men alla svenska avdelningar kommer inte att bo tillsammans. Du och din patrull kommer tillsammans att möta scouter från precis hela världen. Det är en upplevelse du sent kommer att glömma, och du kommer garanterat att skaffa dig vänner för livet!

Avdelningsledare – för dig som är född senast 16 juli 1995

För att kunna sätta ihop avdelningar med alla svenska deltagare på Jamboreen behövs avdelningsledare. Som avdelningsledare kommer du att vara en stor del i att guida de deltagande scouterna till sin jamboreeupplevelse och se till att de känner sig trygga i den främmande miljön och med alla nya människor. Men du kommer också själv att få träffa människor, ungdomar och vuxna, från hela världen och du kommer att få en stark jamboreeupplevelse ur deltagarnas och ditt eget perspektiv. För att få vara avdelningsledare på Jamboreen måste du vara myndig, vilket i Japan innebär att du måste ha fyllt 20 år senast den 16 juli när kontingentsresan börjar.

IST – Jamboreefunktionär (International Service Team) – för dig som är född senast 27 juli 1997

För att genomföra en världsscoutjamboree – vilket innebär att bygga, driva och riva en stad för upp till 30 000 människor från hela världen under ett par veckor – krävs många funktionärer. Ungefär 6 000 funktionärer kommer att behövas på Jamboreen 2015. På en jamboree kallas funktionärerna för International Service Team, IST. Som IST kommer du att få en unik internationell upplevelse, eftersom du jobbar i ett internationellt team. Arbetsuppgifterna kan variera allt från att driva programaktiviteter eller laga mat till att sända lägerradio eller bemanna sjukvårdstältet. Du kommer i din anmälan att kunna önska arbetsuppgift utifrån dina specialistkunskaper, men oavsett vilket jobb du får väl på plats kommer den internationella upplevelsen av att se en Jamboree från insidan vara värt allt slit och göra Jamboreen till ett minne för livet.