Vad kostar det att åka?

Att åka till en världsscoutjamboree kostar mer än att åka på vanliga kårläger. Men så är det inget vanligt kårläger heller! Den ökade kostnaden beror bland annat på att lägret ligger långt bort och på att Sverige betalar en högre avgift för att kunna subventionera avgiften för länder som inte har det lika gott ställt som vi. I priset ingår också allt du behöver för resan, som flygbiljetter, rundresa och mat. Det enda du behöver ordna själv är din personliga packning.

Att åka på Världsscoutjamboreen 2015 i Japan kostar 29 700 kronor. Då ingår allt och lite till.

Allt det här ingår i priset:

• Lägeravgift till Jamboreen
  • Resor till, från och under Jamboreen och kontingentsresan. Dock ingår inte resan mellan ditt hem och din uppsamlingsflygplats (Arlanda eller Kastrup)
  • Scouternas reseförsäkring: Läs mer om försäkringen här
  • Alla gemensamma måltider (vilket betyder alla måltider såvida du inte går ut och äter lunch ensam eller med någon kompis till exempel)
  • Klädpaket (mer information kommer)
  • Ditt livs scoutupplevelse

Världsscoutjamboreen i Japan kostar ungefär motsvarande av vad de senaste världsscoutjamboreerna kostat, och hittills har vi aldrig mött någon som inte tyckt att en jamboree är värd de pengarna eller att de inte fått valuta för dem.

Vi har samlat några tips om hur du kan samla pengar för att åka på Världsscoutjamboreen här.

Dela upp betalningen
För att du inte ska behöva betala hela Jamboreeavgiften på en gång kan du om du vill dela upp betalningen på tre delbetalningar. Delbetalningarna fördelas såhär:

• 13 700 kronor betalas i samband med anmälan.
  • 10 000 kronor betalas senast 30 oktober 2014.
  • 6 000 kronor betalas senast 1 april 2015.

Inom ett par veckor efter att du anmält dig får du dina fakturor. Du är därför fri att välja att betala när som helst tidigare än datumen som nämns ovan.