Onsdag 22/7 Mot Nagahama!

Igår lämnade vi YMCA och for till Nagahama. Vi vart fyra avdelningar som åkte samtidigt, dvs 160 scouter, så det krävdes lite planering för att allt skulle fungera. Våra ryggsäckar skickades med lastbil så vi hade bara handbaggage och vi hade hjälp av guide hela vägen så allt flöt på och allt som allt gick resan väldigt bra. 

 
Vi åkte buss från YMCA till en station som jag inte kommer ihåg vad den heter, därifrån åkte vi Shinkansen, bullettrain, till en annan station som jag inte heller kommer ihåg namnet på. Sist åkte vi pendeltåg i knappt tio minuter innan vi kom fram till Nagahama. 

  

För den som inte vet är Shinkansen Japans motsvarighet till Sveriges X2000, men kör mycket mycket mycket snabbare och är aldrig försenade. När vi stod och väntade på vårt tåg kom flera Shinkansens som bara körde förbi, hörde man inte dem hoppade man till när de susade förbi. Knappt tio sekunder tog det för ett tåg att åka förbi. 

Våra 160 scouter tog upp nästan två hela vagnar på tåget, i den ena vart det bara en plats som det inte satt en scout på.

  
När vi kom fram till Nagahama Royal Hotel vart det ett smärre kaos med rumslistorna, men det ordnade sig efter ett tag! Vi är närmare 12 avdelningar som bor på hotellet, vilket innebär att vi är närmare 500 scouter här! Hotellet är väldigt fint, men jag tror inte att personalen vart riktigt beredda på det kaos som uppstod.

  

Det här inlägget postades i Swedish Fish, Okategoriserade av johannamartensson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>