Operation: Örnräddning

pOxzkBdwHu0hEsK0vv2voG2z31ONzhlUDXPWEDGcqcU[1]

Drama i solnedgången. Foto: Alice Hemmendy

Att scouter alltid är redo att hjälpa till har vi rapporterat förr, att detta även gäller djur i nöd fick vi bevis på när några scouter såg en örn i vattnet utanför Nagahama.

Emil Hallin och några till från avdelningen Minecraft, kom förbi på stranden och upptäckte en örn som kämpade en bit ut i vattnet, uppenbarligen fast i ett nät eller något.

Utrustad med en handske och en scarf som skydd gav sig Emil Hallin ut för att se om örnen kunde befrias. Uppe i luften cirkulerade en annan örn oroligt, möjligen dess partner.

Det visade sig att örnen som fastnad i ett fiskedrag och med tillhörande lina. Emil fick loss linan och draget och tog upp örnen på land.

Örnen låg medtagen på stranden och Emil Hallin och hans vänner försökte förgäves få hotellet att hjälpa till om det fanns veterinär är något att få tag i.

Hur det hela slutade för örnen vet vi tyvärr inte. Däremot vet vi att det var en beundransvärd insats från Emil Hallin och att vi har fin fotodokumentation av händelsen av Alice Hemmendy (Snapphanarna)

zRsZJO7PPYJNx9JHY-jkvbJF-Ix3hR_Pcoyne-q_x3o[1] pOxzkBdwHu0hEsK0vv2voG2z31ONzhlUDXPWEDGcqcU[1]CwJUtyLZ8H5SPH4R3b4YTqkjfUUcY73wufy-t4jfKWs[1] SEDt8gfH_DXz3b7BFX9f4TDY1NL_1VIEEoodagiVep4[1]

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Mattias Walan. Bokmärk permalänken.