Packat och klart?

2015-08-08 09.57.32

Karavaner av scouter vandrar utmed vägarna, fulllastade med ryggsäckar, väskor och tält. Fälten blir allt tommare och återvinningstationerna allt fullare. Det är avresedag för många grupper, men i hörnet av ett fält står ett gäng svenska tält kvar. Det är avdelning Spettekaga som inte har avresa förrän imorgon. Men packningen är ändå i full gång.

11853826_912159855497284_104419139_n

Under soltaken ligger högar av liggunderlag, kläder, väskor och scouter till synes huller om buller.

2015-08-08 09.38.13

– Nejdå, här råder organiserat kaos, säger Martin Gutfelt. Jag har mina kläder i den högen och mina prylar i den högen. Men de där foppatofflorna de kommer jag inte ta med hem. De har gjort sitt.

2015-08-08 09.42.35

Moa Berghall sitter och viker sina kläder i prydliga högar. Men hon är osäker på vilka kläder som är rena eller använda. Ska man spara rent till hemresan kanske? Det diskuteras huruvida man ska resa hem i scoutskjortan eller inte.

– Men hallå, det är ju en vecka kvar i Japan för oss, allt hinner ju bli smutsigt innan vi ska hem, ropas det från andra änden av högen.

I Celia Bjerstedts tält ligger saker utmed hela golvet.

11853786_912159858830617_324731459_n

– De andra har tagit sitt så det är lätt för mig, det är bara mitt kvar. Fast detta är inte extra stökigt för att vi packar, så här har det sett ut i tältet sedan första natten.

Emma Tott packar inte, för hon är redan klar.

– Jag hade dessutom bra ordning på min packning hela tiden, så det var inte så svårt att få ihop väskan idag, säger hon.

På lägrets Lost and found svämmar det över av upphittade grejer, men i Spettekaga verkar inte så mycket kommit bort. En del har dock köpt en del under resan så att packningen expanderat.

Avdelningsledare Philip Stolt berättar att de idag ska packa ihop allt utom några tomma tält som de som vill kan sova i sista natten. Soltaket, bord och bänkar får stå kvar och resterande måltider kommer intas i IST-matsalen.

Scouterna verkar nöjda med att inte behöva stressa iväg tidigt i morse som en del av de svenska avdelningarna gjort. Imorgon bär av det av till Miyajima och sedan Kyoto.

– Just nu när lägret är slut känns det som man helst hade velat åka hem, men bara vi kommer till lite skugga och helst lite AC, så blir det nog bra, konstaterar ledarna.

– Och att där finns mat! fyller någon i.

2015-08-08 09.48.44

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Mattias Walan. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Packat och klart?

1. Att det sett ut så i Celias tält hela veckan är föga förvånande. Jag tror att stöket gjort att hon kännt sig lite mer hemma, där på andra sidan jorden.