Patrullindelning för IST

Jamboreen är scouting och en av delarna i scoutmetoden är patrullsystemet. Du som IST kommer att åka på rundresan i en patrull med andra IST:are, från olika delar av Sverige, som vill göra ungefär samma saker som du på rundresan.

För att vi ska få reda på vad du vill kommer du få fylla i ett enkelt formulär och sedan matchar vårt magiska datasystem ihop dig med andra som vill samma sak som du. Tillsammans i patrullen planerar ni sedan vad ni vill göra på rundresan och ni har möjlighet att till exempel dela tält och annan utrustning med varandra så att ni inte behöver bära lika mycket.

Rundresan med mat och aktiviteter ingår i din Jamboree-avgift så ni kommer få en budget att hålla er till. Om ni vill kan ni tillsammans i patrullen utöka den budgeten för att få möjlighet att göra dyrare eller fler aktiviteter men det är inte nödvändigt för att få en fantastisk scoutupplevelse. Budgeten är planerad för att räcka till de aktiviteter som vi i Kontingentledningen rekommenderar.

Det här inlägget postades i Nyūsu, IST av Martin Ruist. Bokmärk permalänken.