Post Jamboree-depression

_MG_8189 LetsWaMindre

Tonerna av lägersången ekar i gympasalen när scouterna träder in. Trots att världsscoutjamboreen är slut betyder det inte att upplevelserna är det. Här möts svenska och japanska scouter på lika vilkor.

– Är ni trötta? frågar den japanska värden. Svaret är enhälligt ”ja!”. Det är bara ett drygt dygn sen scouterna lämnade lägerplatsen. Efter tolv dagar av ständiga kulturella möten ska de ha utbyte med scouter från Kyoto. Dagen kallas ”Let’s WA” och det är andra gången den arrangeras. Några av de japanska scouterna har lägermärket fastsydda på scoutskjortorna. Ändå verkar ingen ha tröttnat på att träffas och umgås med nya människor. Snart startar evolutionsleken, en sten-, sax- och påse-lek som är lika bekant för alla deltagare. Det utmanas med frenesi.

Sverige passade på att lära ut Små grodorna.

– Det här var kul och intressant, säger Selma Larsson från avdelningen Tanken-Ka. Efter de första lekarna i stor grupp delas alla scouter upp i patruller, blandat japanskt och svenskt. Nu körs aktiviteter hej vilt. Alltifrån att hoppa långrep till att måla kalligrafi och att flytta bönor med pinnar. Det är en lössläppt och öppen stämning över gympahallen. Det kan finnas fördelar med alla lägerdygn tillsammans med scouter från hela världen.

– Det kändes mindre konstigt och mer naturligt nu. Kanske hade vi inte kunnat göra det här innan lägret, säger Clara Westberg.

Clara Westberg och Selma Larsson

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Post Jamboree-depression