Reseberättelse

IMG_4992-0.jpg

Hej alla,

Nu har vi varit hemma i snart en månad och verkligen hunnit landa och återgå till vardagen igen. För att bättre kunna minnas, återberätta och tipsa andra om resmål i Japan vill vi här skapa en reseberättelse. Det här inlägget kommer ständigt uppdateras allteftersom vi i avdelningen skickar in rapporter om vad vi gjorde och på vilken plats för de olika dagarna.

 

För att skicka in en rapport som ska läggas upp under ett datum mailar man till de4a.wsj@gmail.com. Sådant vi vill berätta om är bland annat var vi bodde, vad vi gjorde och vad platserna vi besökte heter.

Skicka in, även om det bara är ett par rader så fyller vi alla datum med minnen!

 

Reseberättelsen

18 juli

Vi lämnar Sverige. Flyget lyfter från Arlanda.

 

19 juli

Vi landar i Japan, tar oss till Ariake Washington Hotel

 

20 juli

Tillbringar dagen i Tokyo. Åker Sky line och kan på så sätt se stora delar av staden. Åker för att titta på sumobrottning. Tyvärr är det inga sumobrottare där, men vi tittar lite på arenan.

På eftermiddagen går vi på Edo-muséet (stadens namn innan det blev Tokyo).

Vi tittar även på den berömda Hachikō,-statyn.

21 juli

Vi lämnar Ariake Washington Hotel för att bo på Hikawa Camp-jo

 

22 juli

 

23 juli

 

24 juli

 

25 juli

Vi reser vidare till Nagahama och Nagahama Royal Hotel, tillsammans med andra svenska avdelningar ockuperar vi i stort sett hela hotellet.

 

26 juli

 

27 juli

 

28 juli

Dagen är kommen, vi reser från Nagahama till Kirara Hama utanför Yamaguchi, det har blivit dags för [DAM DAM DAM DAAA] JAMBOREE!

 

29 juli

 

30 juli

 

31 juli

 

1 augusti

 

2 augusti

 

3 augusti

 

4 augusti

 

5 augusti

 

6 augusti

 

7 augusti

 

8 augusti

Jamboreen är slut och vi tar en härligt luftkonditionerad buss till för att sedan via färja  landstiga på ön Miyajima, strax utanför Hiroshima.

 

9 augusti

 

10 augusti

Vi spenderar dagen på pendeltåg för att till slut komma fram till Wazuka och ett fantastiskt Ryokan – helt klart en kväll väl värd resan!

 

11 augusti

Hemresan börjar, vi flyger från Osaka till Bangkok för att där ha ett 10 h långt byte.

 

12 augusti

Strax innan kl. 07 landar vi återigen på svensk mark. Det är kallt, luften är torr och det känns både skönt och lite märkligt att vi är hemma igen. I ankomshallen väntar avdelningens föräldrar med den största och finaste välkomstbanderollen i kontingenten.

 

Det här inlägget postades i De fyra årstiderna av defyraarstiderna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>