Sandiga vattenlekar

_MG_6883WaterMojangMindre

Solen steker redan vid 08:30 på morgonen. Idag utlovas lägrets hittills varmaste dag. Avdelningen Mojang samlas vid lägerområdets strand. Idag står det vattenaktiviteter på schemat. På det här lägret innebär det strandlekar.

– Åh, jag vill så göra det där. Det kommer gå så dåligt, skrattar Ida Aronssen. Hon tittar på mountainbikecyklarna med de ovanligt tjocka däcken. Alldeles strax ska de få prova på att cykla en kortare hinderbana men först får de följa med en svensk IST till soltaket längst bort på stranden. Här börjar dragkampen i sanden.

– Det är ingen idé att ni smörjer med solkräm. Vi kommer skölja bort det med en gång, säger funktionären. Deltagarna överlever den sandiga dragkampsleken genom att bli duschade med vattenslangar.

_MG_6912WaterMojangMindre

– Det här var kämpigt. Vi har ju var ju varit på rundresa i två veckor och är inte vana vid fysisk aktivitet i den här värmen, säger Ida Aronssen. Hon har bränt sig i solen och kan inte bada så mycket, därför ser hon extra mycket fram emot mountainbikecyklingen.

Här får scouterna cykla på en bana. De ska ställa upp i par och utmana varandra på race. Felix Lindell sätter i väg. Han kommer slalombanan och det lilla guppet, men när han kommer fram till en vinkelrät kurva välter cykeln.

_MG_6964WaterMojangMindre

– Marken var ju inte fast så cykeln gled iväg. Det gick rätt dåligt.

Det är inte för många det går som de tänkt sig. Ändå är stämningen god och fnittrig. Felix Lindell verkar inte ha blivit alltför avskräckt. Det dröjer inte alltför lång tid innan han drar iväg igen för att hinna cykla, bara en sista gång innan de ska gå vidare i värmen.

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>