Shopping, ba’ och promena’ det va’!

Hej alla föräldrar.

Just nu är vi Gotemba och bor på konferenscentret YMCA som ligger i närheten av berget Fuji men vi har inte kunnat sett hela berget då det är regnigt och molnen står så lågt.

Idag började vi med att äta frukost vid 08:15 och då fick vi fisksoppa, friterad potatis, bröd, fiskpinnar, misosoppa och en geleliknande youghurt.

09:15 började vi gå mot Gotemba Premium Outlets. Vi stannade vid ett tempel efter 45 min och vi var framme vid outleten omkring 10:30 och då hade vi fram tills 12:00 att gå runt och handla. Lego, Disney och allmäna leksaker var rätt populärt. Även inköp av lite märkeskläder som fanns på de olika reorna var populära. Som tur var fanns det många affärer som man kände till men man hann inte gå i alla affärer då vi inte hade så lång tid. Vid 12:00 gick vi och åt lunch, då fick man äta för 1000 yen var vilket man kunde få mycket mat för.

Det som fanns och äta var pannkakor, japansk soppa. Sedan fanns det dom mer tråkiga som åt McDonalds, vilket var billigare än det de andra åt och där åt vi chicken-burgare, en 15 års jubileumsburgare.

Vid 13:30 började vi gå tillbaka till hotellet och var framme vid 14:30 då vi fick vila i en halvtimme.

Därefter gick gruppen vidare upp för att bada i en Onsen, ett japansk badhus med heta källor. Färden gick uppåt berget med vad som kunde varit en fin utsikt över Mount Fuji men som nu mest var grå och disig…

Väl på badhuset fick man lägga i sin saker i tre olika skåp, först skorna, därefter värdesaker och sist kläderna. Själva badet var en rund pool, ca 4 m i diameter. Vid poolen fanns det duschar som man skulle använda före och efter badet. Vattnet var varmt, ca 40 grader och en skulle inte vara i längre än 20 minuter. En hel vägg av badet var fönster mot Mount Fuji som vi fortfarande inte såg…

Efter badet gick vi tillbaka till vårt boende för att äta en middag bestående av ris (standard?), ofriterad kyckling (inte standard), diskmedelsgrön fanta (frivilligt) och mjukglass eller fruktsallad.

Sedan tog vissa en tripp ner till 7/11 för att stilla wifi-abstinensen medan andra byggde legotåg  (ja, ni läste rätt) och ledarna  bokförde och redovisade 29 lunchkvitton (som tog 1,5 timme vill Anders flika in).

Imorgon väntar en färd mot Fuji Five Lakes för att åka linbana och kanske se Mount Fuji.

Det var allt för nu!

Vid paddan/datan

Jesper, Linnea J, Emil L, Fredrik J, Ella, Hugo och Hanna L.
Och Anna, Fredrik (Ledarn!), Oskar och Anders

Det här inlägget postades i Strået vassare av Fredrik Arbegard. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Shopping, ba’ och promena’ det va’!

 1. Jätteroligt att få läsa om vad ni gör och höra att ni har det bra!

  Kramar till er alla och ta hand om varandra!

  / Christin,

 2. Hej. Var ser man vilka som ingår i de olika avdelningarna?

  Bra skrivet i alla fall, trevligt att få lite inblick i vad som händer :-) Fortsätt så!

  Tjing,
  Joels Pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>