Slut på lägerlivet

2015-08-09 08.37.04 åker viMindre

Idag åker vi från lägret. Efter tolv dagar av lägerliv lämnar huvuddelen av den svenska kontingenten lägerplatsen för den 23:e World Scout Jamboree.

Ungefär 1000 svenska deltagare och 100 ledare sätts på bussar för att färdas till olika platser i världen. En del påbörjar de första svenska hemresorna. Några andra har sin rundresa kvar och ska ut för att se Japan.

– Det känns fantastiskt att så många kulturer har blandats här och att vi har haft det så kul. Jag har inte riktigt fattat att det är slut än, säger André Lindgren från avdelningen Swedish Fish.

_MG_7999åker viMindre

André Lindgren på avslutningsceremonin

Simon Creutz, Jakob Marklund och Emil Johnsson sitter under soltaket i avdelningens lägerby dagen innan avfärd. Alla andra har gått iväg, de är kvar och bara njuter av att vara ifred.

– Vi är jättenöjda med lägret, det har varit kungligt, säger de. Just nu ägnar de mest de varma dagarna åt att sova. Tidigare umgicks de mycket med mexikanarna i lägerbyn bredvid.

– Vi åt godis tillsammans och lekte svenska lekar. Vi fick en gåva av dem, säger de och hämtar stolt ett mönstrat fat i centralamerikansk stil.

_MG_8139åker viMindre

32 000 scouter flödar ut ur lägerområdet i en strid ström. Resorna tar aldrig slut. En del kontingenter sover bredvid parkeringen. I skenet av gatlyktor skymtas ryggsäcksklädda silhuetter som ska åka med midnattsbussar. Nu är det bara fyra år kvar, till 24:e jamboreen i Nordamerika 2019.

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.