Svenskarna intar Japan

_MG_6781SvenskInvigninMindre

Idag klockan 12:30 japansk tid samlades hela den svenska kontingenten på lägerområdets arena. 1890 svenska scouter ställde upp för gruppfoto och allmän svensk samling.

– Vi måste ju få en känsla för hur stor vår kontingent är, säger Martin Ruist, kommunikationsansvarig för svenska kontingenten.

Han går längst fram och ropar i en megafon för att få ordning. Alla måste samlas inom raka linjer för att få plats på fotot. I luften skanderar scouter från Sverige i sånger. Från jamboreens stora lägerområde strömmar det in svenska scouter från alla håll. Allt är ett myller av rosa t-shirtar, blågröna scoutdräkter och gula Kånkenryggsäckar.

Hela svenska kontingenten är samlade för gruppfoto. Foto: Malin Huusmann

– Det är galet. Vart man än går på lägerområdet träffar man svenska scouter. Vi är nästan tvåtusen pers. Det är en mäktig känsla som är svår att beskriva.

Emilia Loberger, avdelningen Mojang, och Johan Emanuelsson, avdelningen De fyra årstiderna, kom båda hit igår. De har hunnit slå upp sina läger och äta ett par måltider. Imorgon drar det riktiga programmet igång men upplevelsen är redan här. De bor grannar med Japanska och Koreanska scouter.

– Vi har redan blivit kompisar med de i grannbyarna. Det är riktigt kul att träffa alla från de andra länderna.

Johan Emanuelsson och Emilia Loberger efter kontingentens samling.

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.