Sverige möter mexikansk dans

2015-08-02 10.17.08MexicanskdansMindre

Trots att kulturutbyte sker hela tiden finns det dagar det händer mer än annars. Det är ”culture exchange day” och i hela lägret hörs musik.

IST:arna Margareta Adegren, Mrtin Liljebladh, Agnes Gränsberg och Marie Holmstedt står bredvid Mexikanska högkvarteret. Här visas den ena efter den andra dansshowen upp, alla med kulturell anknytning. Flickor och pojkar i vita dräkter visar upp en avancerad dans som accentueras av viftande schalar.

– Det är ju skillnad från Sverige. Vi kan ju bara små grodorna. Det är inte som att man lär sig polska i skolan, säger Agnes Gränsberg. De väntar med spänning på att en grupp iklädd traditionella aztekiska kläder ska komma upp på scenen. De guldskimrande och gröna dräkterna rasslar vid varje stek som ungdomarna tar. Runt fötterna har de fäst band av snäckor.

– Jag var utomlands en gång när vi satte upp en midsommarstång. Vi sjöng fyra sånger och sen tyckte vi det var för pinsamt för att fortsätta. De här ungdomarna gör det ju helt naturligt, säger Martin Liliebladh.

2015-08-02 10.42.49MexicanskdansMindre

Det här inlägget postades i Uebu av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Sverige möter mexikansk dans

  1. Kul att ni gillar andra länders folkdans. Jag tycker att det är roligt att dansa både folkdans o gammeldans. Jag märker också att det ofta i Sverige ofta ses som löjlig, speciellt bland yngre svenskar. Här är det bara disco o modern dans som gäller. Tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>