Sveriges största kontingent genom tiderna!

Musuu!

Det är helt fantastiskt att få möjligheten att åka på världsscoutjamboree i Japan tillsammans med dig och 1900 andra svenska scouter.

Vår resa började hösten 2011 med en intresseanmälan till kontingentledningen och i augusti året efter var vi och kontingentledningen rekryterade. Sedan dess har kontingenten växt och består idag av en kontingentledning om 8 scouter och en stab (CMT Contingent Management Team) om 30 scouter. Det finns 37 avdelningar med 4 scoutledare och 36 deltagare i varje. Dessutom är vi 400 vuxna som deltar som funktionärer (IST International Service Team).

När kontingentledningen inledde sitt arbete så bedömde att vi skulle bli 500 scouter från Sverige, men den bedömningen blev vida överträffad redan vid årsskiftet 2013/2014.

Under året har kontingenten såväl som Scouterna utvecklats, då vi har fått lära oss hur vi hanterar en så stor kontingent. Vi har stått inför många stora utmaningar såsom att boka biljetter och att sätta ihop avdelningar. Komplexiteten ökar exponentiellt med antalet.

Våren 2014 var kontingentledningen på en rekognoseringsresa i Japan. Vi besökte och undersökte några av de platser vi kommer att besöka under rundresan i anslutning till jamboreen. Anna och Henrik träffade den japanska jamboreeledningen och representanter från över 40 länder som skickar kontingenter. Ett besök på jamboreesiten, lägerområdet, hann vi också med. En mycket rolig dag var när vi träffade scouter från Kyoto och representanter från Kyoto stad.

Vi träffade avdelningsledarna i mitten av oktober. Wow, vilken häftig känsla det var att träffa så många superladdade avdelningsledare!

Nu kommer vi att fortsätta arbeta för att förträffarna för avdelningarna och IST blir så bra som möjligt. Profilpaketets innehåll börjar ta form och kommer att kunna presenteras i detalj under våren.

Vi vill rikta ett stor tack till alla er avdelningsledare och IST som kommer att göra ett superbra jobb för att våra deltagare på jamboreen ska få sitt livs största scoutupplevelse. Ni är fantastiska i er tålmodighet!

Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett riktigt gott nytt år!

Anna och Henrik
Heads of Contingent

Det här inlägget postades i HOC-brev av Elinor Karlin. Bokmärk permalänken.