Tåg, tempel och takapor!

WP_20150723_16_42_00_Panorama

Hej alla bloggdiggare!

 

Idag har avdelning 25 besökt Kyoto, vår planering var superbra i teorin men inte i verkligheten.

Det första som hände var att tåget som skulle vara 8 vagnar bara var 2 så vi kom inte med det utan fick åka en halvtimma senare.

Nåväl, när vi kom fram till Kyoto fortsatte vi med tåg till Arashiyama , som ligger väster om centrum där vi började med att äta lunch. Det här med att beställa mat fungerar bättre och bättre. Nu börjar vi faktiskt få det som vi beställer ☺(Eller kanske det vi trodde att vi beställde???).

Efter lunchen gick vi in i Tenryu-ji-templet och dess sagolika trädgård med vackra träd och vattendrag.

Historien kring templet och trädgården? Kolla Wikipedia!

Därefter gick vi igenom bambuskogen som tyvärr för oss blev en besvikelse då det visade sig att det inte var lika vackert som på bilderna då vi hade molnigt och dessutom förstörde de höga vallarna utsikten ut skogen. (193 cm långe Oskar förstår inte vad jag menar när jag skriver det här. Han såg tydligen allt jättebra…).

Lite synd på skogen men sett från den ljusa sidan,

vi har börjat träffa scouter från andra länder, listan så här långt: Danmark, Kina, Finland, USA, Colombia, Brasilien, Mexico, Peru, Holland, Frankrike, Österrike, Australien och självklart Skåne (Fredriks åsikt!).

Trots att vi låg efter i programmet bestämde vi oss för att köra på och gå upp på ett berg till en park där det bodde en massa apor. Besöket var AP-roligt och scouterna utstötte ett djungelvrål av glädje när de fick se de söta små apungarna.

Efter detta makalösa besök tog vi oss till Kyotos centralstation och rusade upp för köpcentrets trappor för att avnjuta en härlig måltid i den varierade foodcourten (Här ville Fredriks surfplatta autokorrigera ”foodcourten” till ”död Courtney”…).

Vi åkte sedan tåget hem till Nagahama och anlände vid hotellet lagom till sängdags kl. 22:00.

Våra scouter har varit jätteduktiga och dag 2 i Kyoto kommer förhoppningsvis inte bli lika lång.

 

Det var allt och lite till här på bloggen.

 

Mvh

Ledarna genom Fredrik

WP_20150723_007-2

WP_20150723_011-2

WP_20150723_027 WP_20150723_031

Det här inlägget postades i Strået vassare av Fredrik Arbegard. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Tåg, tempel och takapor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>