Tokyo by ABBA

Hej alla därhemma!

Äntligen har vårt äventyr börjat och äntligen är vi igång med bloggen!

Nu är vi i Tokyo och har sovit en natt på hotell.

Det är varmt, ca 30 grader och det har regnat en del idag. Vi tycker att det duggar men japanerna använder paraply vid minsta stänk. Vissa av oss tycker att det är alldeles för varmt medans andra hade väntat sig värre. Mårten och hans japanska vän Ran säger att det kommer bli varmare, regnperioden slutar ofta i mitten av juli.

Tokyo är stort men det slår oss ändå att vi känner oss väldigt säkra och välkomna. Det är mycket ljud, ljus och andra intryck men bilarna går tyst och tunnelbanan funkar bra.

Första dagen här i Tokyo har vi hunnit med mycket. Och det kan vi tacka Mårten för. Han har visat oss genom tunnelbanestationer och gator till fiskmarknad, teknikkvarter, manga-butiker och det kända Shibuyakorset. Vi var även uppe i en byggnad med utsiktstorn på våning 46, det var Tokyo så långt ögat nådde!

Vi avslutade hela dagen med att äta mat på Japansk BBQ. Ran följde med och kunde tolka vilket var bra. Det var en ”all you can eat” buffé och vi beställde in allt ifrån tarmar till vanliga nuggets.

Vi ledare är grymt imponerade över scouternas tålamod och glada humör trots värme, trötta fötter och lite för lite sömn. Imorgon tar vi oss en sovmorgon och utforskar mer av Tokyo innan vi drar vidare med tåg till Gotemba.

Hälsningar från ABBA ledarna

 

 

 

Det här inlägget postades i ABBA, Okategoriserade av alexandra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>