Tokyo Skytree är ett måste för IST-patrull 50

Foto: Martin Ruist

IST-patrull 50 spenderar sin första dag på rundresan i Tokyo och första anhalten blir Tokyo Skytree – världens näst högsta byggnad.

– Hissen upp var bland det värsta i mitt liv, säger Sara Granlund.

Foto: Martin Ruist

Sara Grönlund, Alexander Viklund, Oskar Larsson, Dexter Zetterman och Irma Svensson har precis tagit sig upp i Tokyo Skytree på sin första dag på Jamboreeresan.

Scouterna i IST-patrull 50 ser lite förvirrade ut när de kommer in genom dörrarna till Tokyo Skytrees gigantiska entrévåning. Och det är kanske inte så konstigt. Det är bara lite drygt ett halvt dygn sedan de landade på Narita Airport efter byte i Bangkok.

– Det var en lång resa, men allt har gått bra. Vi kom fram, berättar de tillsammans.

För dem är Tokyo Skytree ett obligatoriskt mål på rundresan. De hade också gärna gått på Ghibli-museet men det var redan fullbokat till augusti. Trots att de kollade upp biljetterna direkt efter förträffen.

Istället för att köa i en och en halv timme i Skytree-entrén väljer de att köpa de litet dyrare ”Fast Track Ticket”, som enbart säljs till internationella besökare. Det tar inte särskilt lång tid för dem att komma upp till utkiksvåningen 350 meter upp i luften.

Sara Granlund beskriver den 50 sekunder långa hissfärden upp som bland det värsta hon gjort i sitt liv:

– Jag gillar inte små utrymmen, och till råga på allt släckte de ner belysningen när vi började åka. Jag är ju mörkrädd!

Någon berättar att det runt hörnet finns ett glasgolv som man kan gå ut på och titta på marken 350 meter ner.

– Dit lär ju du inte gå, säger Irma Svensson till Sara Granlund.
– Jo för sjutton! Nu är jag ju här! svarar Sara Granlund utan att tveka.

Det här inlägget postades i Uebu av Martin Ruist. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>