Tokyotankar från ett torn

Government_building_06

Foto: Malin Huusmann

Tokyo är en väldigt stor stad! Hur ska man som förstagångsbesökare kunna få grepp på Tokyo? Ett bra sätt är att börja vistelsen med att ta sig upp i Tokyo Metropolitan Government Buildnings torn och få en överblick på stan (nåja, en del av den i alla fall) för att kunna orientera sig lite. Detta gjorde flera avdelningar i dag, bland annat Strået vassare och Sötsakerna.

Government_building_04

Linnea Dubois

Linnea Dubois, från Viksjö Scoutkår, står och blickar ut över utsikten från 45:e våningen.

– Alltså Tokyo är så… stort! Där är väldigt stort. Det bor ju över 30 miljoner här. Man förstår att de behöver alla hus och byggnader man ser. Men det är ju häftigt att det finns gröna parker mitt i en så urban miljö.

På frågan om hon upplever kulturskillnader i mötet med japaner, så konstaterar hon att svenskar i grupp tenderar att märkas mer. Alla japaner runt i kring uppför sig både tystare och smidigare än vad avdelningen lyckas med.

– Det känns lite som man är vägen hela tiden.

Linneas Dubois avdelning kommer fortsätta dagen med att tillsammans besöka Yoyogiparken med Meji Jingu-helgedomen samt besöka stadsdelar som Harajuko och Shibuya där det förhoppningsvis kommer bli lite shopping. Vi frågar några av dem om det är något särskilt de hoppas hitta i shoppingväg.

– Några fina ätpinnar! Sådana där riktigt tjusiga, säger Linnea Dubois

För avdelningskompisen Matilda Key är detta första resan utanför Europa och familjens ressällskap.

– Tokyo känns helt fantastiskt, Jag ser fram emot senare idag när vi ska till Shibuya-korsningen. Jag hoppas jag kan hitta t-shirts och köpa med hem till familjen.

En som redan gjort en del shoppingfynd är Olof Stålhammar, från Huddinge.

– Kolla jag köpte just de här i shopen! Han visar glatt upp en solfjäder, med vilken han svalkar sig graciöst och ett paraply i form av ett ninjasvärd. Alltid redo – för alla väder, både värme och regn.

Government_building_05

Olof Stålhammar

Ifrån avdelning Sötsakerna träffar vi André Lindgren och Linus Svensson. De håller med om att Tokyo är en ofattbart stor stad. Men de har inga problem med vad de ska kolla efter när de ger sig ut i storstadsdjungeln.

– Jag kollar efter bilar! berättar Linus Svensson. Jag brukar kolla efter snygga, sällsynta bilar även hemma, men det är ännu roligare att göra det här. Mest kör det omkring Subaru, men jag har bland annat sett 2 stycken Ferrari och en cool Mazda. Fast jag ska ju inte köpa med en bil hem, men en ny resväska vore bra, för min pajade lite igår, fnissar han.

– Vi skulle skoja lite och stoppade in en scoutkompis i den, stängde och körde iväg, så nu är den rätt så sne!

Andre Lindgren däremot tittar efter betydligt mindre saker.

– Godis! Det finns ju så mycket spännande som man inte vet vad det är! Och då måste man ju köpa det för att testa. Jag går efter principen: ”Vet du inte vad det är – köp det!” Jag har till och med köpt med Djungelvrål hemifrån för att kunna bjuda japanerna på. Jag blev faktiskt lite besviken när de gillade det. Jag trodde inte de skulle gilla den starka smaken.

Alla vi pratar med är otroligt positiva och alla säger att de tycker att resan lever upp till förväntningarna.

– Förutom en sak, säger Linus Svensson. Dagens frukost: sallad och en risboll som smakade fisk!

Government_building_07

Tokyo Metropolitan Government Building ligger i bland skyskraporna i Shinjuku. Det är ett populärt turistmål att titta på utsikten från 45:e våningen i något av de två tornen.

Det här inlägget postades i Uebu, Uebu Feature av Mattias Walan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>