Torsdag 30/7 Första programdagen

Nu har vi varit på lägerplatsen i två dagar och vi börjar få ordning på tillvaron. Informationen är kaos, men så brukar det vara de första dagarna, förhoppningsvis blir det bättre inom kort.   

Det är makalöst varmt här, 32 grader säger väderappen, men det känns som mycket mycket mer. Vi dricker vatten, läsk och vätskeersättning som tokar för att inte torka ut, men det hjälper inte mycket mot värmen. 

Igår samlades hela svenska kontingenten för att ta bild, så himla häftigt att vi är tredje största kontingenten på lägret!

  
Foto: Malin Huusmann, Scouterna

Japanska försvaret håller oss sällskap här, lite oklart varför, men vi antar att det är för säkerheten. När vi lagade middag igår hade de värsta flyguppvisningen.

  
  
På kvällen vart det invigning och då samlades alla scouterna på hela janboreen. 34.000 scouter är ganska många som ni kan se på bilden nedan.

Invigningen vart riktigt häftig med bland annat ett japanskt band som spelade på jättestora trummor. Dadada dan – tenko hette dem och vart sjukt duktiga. Klicka här för att kika på ett smakprov.

  
Idag har vi haft vår första programdag, tema vatten. Vi har åkt iväg till stranden där lite olika aktiviteter ägde rum, dock kan jag inte berätta så mycket om det eftersom jag varit kvar på området. Således är det enda jag kan rapportera är att för att komma in i scoutshopen måste man stå i kö i cirka två timmar, det är vad jag har gjort idag. Ryktesvägen har jag hört att folk väntat i samma kö i upp till fem timmar. 

  

Det här inlägget postades i Swedish Fish av johannamartensson. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Torsdag 30/7 Första programdagen

  1. Till Agnes Forell Swedish fish den 6:e augusti: Grattis på 16-årsdagen 6:e augusti! Hälsningar och kramar från mamma, pappa och Matilda. Vi firar dig när du kommer hem!

  2. Hej Johanna!
    Tack för allt du lägger upp och tar dig tid att berätta för oss vad som händer. Vi som är hemma går in på bloggen varje dag för att kolla om det finns något nytt att läsa. Vi uppskattar verkligen detta men vi har full förståelse när du inte hinner skriva. Hälsningar från ett soligt Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>