Transport

image

Det är utmanande att ta sig långa sträckor med 40 personer. Idag har vi varit 120 personer som samtidigt åkt till Nagahama. Men det har fungerat, mycket tack vare planering, alerta scouter och en mycket tålmodig japansk guide.

Det japanska snabbtåget Shinkansen förde oss snabbt genom den japanska landsbygden, som vi dock inte hann se särskilt mycket gav. Det har varit den kanske varmaste och fuktigaste dagen av alla hittills. Det tog inte många minuter efter att vi stigit av tåget i Nagahama så rann det över ryggarna.
Vi bor inte lika bra som i Tokyo, många skulle nog säga uselt. 25 tjejer har placerats i ett enda stort konferensrum med madrasser på golvet och toalett i korridoren – alla tjejer från oss tillsammans med några tjejer ur en annan avdelning. Killarna bor fem i varje rum men bara en behöver sova på madrass på golvet. Det gäller dock bara två nätter, sedan åker vi till lägret. Reglerna är lite hårdare också. Det är bland annat förbjudet att bada i sjön vilket många är besvikna över. Vi har inte fått veta varför men tror det handlar om att hindra oss att ta onödiga risker.

På kvällen hann vi utforska omgivningarna lite i jakten på middag. Utanför hotellet ligger en fin park och en stor slottslik träbyggnad. Men i morgon ska vi framför allt utforska Kyoto.

 

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Transport

  1. Hej!
    Tack för allt du lägger ut på bloggen, det är jätteroligt att läsa och se bilder! Ha det bra i Kyoto och ett bra läger sen! Hälsningar Marie Magnusson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>