Ut i naturen

image

Idag valde många att stanna i lägret men en tapper skara begav sig ut i omgivningarna. Vi kom snabbt ut på fälten med risfält och andra odlingar innan vi nådde en skog och lite svalare luft. Stigen vi följer börjar luta brant uppåt och snart är vi på den högsta platsen i lägrets omedelbara närhet; 53,5 meter över havet. Där hade vi en magnifik utsikt över hela lägerplatsen och många bilder togs. Sedan fortsatte vi genom skogen till vi kom ut på en väg bakom berget.

Vi befinner vi oss i ett villaområde som verkar ganska exklusivt. Fina bilar och välskötta trädgårdar. Krattade gångar och klippta träd. Många som är ute hälsar glatt på oss och rätt vad det är kommer en japansk kvinna ut på vägen med en skål grönsaker som hon bjuder oss på. Edamame, gurkbitar och små tomater från hennes trädgård. Väldigt gott. Då vi har små presenter med oss för sådana här tillfällen ger vi ett litet paket med en smörkniv till henne. Hon blir så tacksam att hon springer in till sitt hem och hämtar ett japanskt kortspel som hon ger oss. Naturligtvis är vi väldigt tacksamma och bugar och tackar varpå hon bugar och tackar och så vidare.

I Japan har barnen sommarlov nu men förskolorna är öppna. När vi gått ett tag till kommer vi till en grupp små förskolebarn som delar ut origami-tranor till oss. Även de får en gåva, ett paket med radergummin men Pippi-tema. De blir naturligtvis jätteglada.

Nästa stop är en gymnastiksal där vi får spela curling. Inte på is dock utan ett curlingspel med ”stenar” på hjul. Efter spelet äter vi lunch.

Istället för att gå hela rundan på tio kilometer får vi ett tips från en svensk funktionär att det finns ett köpcentrum på vägen. Vi går dit och spenderar några timmar i en sval galleria med en massa butiker. Det blev nog totalt tio kilometer ändå.

Till middagen idag får vi två patruller från Österrike som gäster och två av våra patruller äter i deras by. Vi bjuder på pasta med kött och grönsaker. Österrikarna har stekt schnitzel som de serverar med ris och sallad.

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Ut i naturen

  1. Vilka fina möten ni får vara med om. Verkligen roligt att läsa om alla era äventyr. Ha det så gott allihopa. Hälsar Carina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>