Vad har varit bäst med lägret? 5 röster

Nils Walter och Gustav André, Samurajsillen

IMG_2522

Nils Walter:

Hiroshima – det var det mäktigaste! Det blev så mycket mer på riktigt när man kom dit. De många bilderna på offer och dikterna skrivna av drabbade familjer var överväldigande. Det var verkligen känslosamt. Jag vill också särskilt framhålla besöket i skolan, de var 7-8 år gamla och väntade på oss! Det var på riktigt. Vi gjorde origami och kendama, som liknar en hammare med vilken man ska fånga en boll med.
Men det rullar på med grej på grej, precis som under rundresan, jag hinner inte smälta allt.

Gustav André:

Själva lägret som helhet. Att vara i  ett läger med människor från 150 olika länder – som helhet är det väldigt stort! Det är också speciellt att få träffa och leva nära människorna i avdelningen, det känns som om vi varit ute jättelänge. Det har gått väldigt fort tycker jag, och tyvärr kommer det bli svårt att träffas då vi kommer hem.

 

Alexander Lönnkvist, Ellen Widmark och Robert Hedin, Fredagsmys

IMG_2528

Ellen Widmark:

Det är intressant att se och träffa andra kulturer inom scouting  och se hur det gör- den möjligheten har man inte hemma i kåren. Jag kommer också att sakna småpratet och gemenskapen på morgonen med de andra i avdelningen.

Alexander Lönnkvist:

Att se vilka rutiner andra kulturer har, som hur de gör på morgonen, är mest spännande. Det jag kommer att sakna mest är vädret – här är det varmt och sol varje dag. Ibland lite för varmt men oftast bra.

Robert Hedin:

Jag tycker det är kul att se naturen här. Det är också det är spännande att se vad som är annorlunda  mellan Sverige och Japan. Och alla från avdelningen – vi har lärt känna varandra, vet vilka vi är och är inte blyga längre – jag kommer sakna dem.

Det här inlägget postades i Uebu av marialysell. Bokmärk permalänken.