Vandring bland molnen

Lista kategorier/avdelningsnummer/-namn

Idag har nio st scouter ur avdelningen vandrat på Mount Fuji, det heliga berget. Resan dit tog fem timmar (enkel väg!) men var klart värd besväret. Det var härligt med en kontrast till Tokyo, att se japansk natur och väldigt väldigt vackert och häftigt. Att det utlovade regnet uteblev och molnen i stället sprack upp efter ett tag var vi också väldigt nöjda med. När vi några gånger under vandringen dessutom hörde åska bland molnen UNDER oss var det extra häftigt.

Man startar på 5th station på ungefär 2300 meter och trots lång tågresa på förmiddagen som gjorde att vi inte startade förrän kl 13 tog vi oss ända upp till 8th station på 3020 meter. Stigningen tog tre timmar och när vi på väg ner träffade på några japaner som frågade om vi varit på toppen sa vi ”Nej, 8th station”. Han undrade om vi hade börjat på morgonen, ”Nej klockan ett” sa vi. Han utbrast ett förvånat ”That’s very fast!”. Jajemen, det är så vi jobbar!

Nu sitter vi på tåget hem och alla är nöjda men trötta – och vissa rätt så fnittriga.

Idag har nio st scouter ur avdelningen v Läs mer »

Hare

Det här inlägget postades i Hare av Helén. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “Vandring bland molnen