Vandring, vattenfalls bad och farm besök

Dagen började återigen tidigt av att solen värmde upp tältet. Efter frukost fick alla välja mellan tre programpass: vandring upp för ett närliggande berg, promenad på 5 km till ett vattenfall där det gick att bada eller stanna på campen och gå och besöka en närliggande farm.

Bad i vattenfall
Hälften av avdelningen valde att gå till vattenfallet för att bada. Morgonens sol försvann ganska snabbt och ersattes av moln. Ca 1 km innan vi var framme vid vattenfallet så passerade vi en liten mataffär. Där tog många tillfället i akt att köpa godis, kakor och chips.

image

Medan vi stod utanför butiken började det regna. De som inte hade med sig regnkläder eller paraply frågade i kassan om de hade paraplyer. Damen i kassan sprang då in till sig (bakom den röda brevlådan) och hämtade paraplyer. När vi sedan ville betala för dessa ville hon inte ha något,  trots upprepade försök. Vi fortsatte vår vandring till fallen. Trots regnkläderna och paraplyer blev vi blöta. Vi stannade till och med under tak en stund.
Väl framme vid fallet mötte detta oss:

image

image

Regnet slutade lagom till vi kom dit. Nästan alla som gick med badade och när vi var där åt vi även vår lunch. På vägen tillbaka stannade vi återigen vid butiken. Mer godis och kakor köptes in och försök gjordes även med att lämna tillbaka paraplyerna men hon ville inte ta emot dem. Tillbaka vägen gick något långsammare. Många trötta ben och fötter efter en och en halv dags promenader plus sömndeficit, klimatanpassning och vätskebrist. När vi kom tillbaka till campen vid tre-tiden var det många trötta scouter. Så det var vila för hela slanten fram till lunch. Några tog till och med en tupplur.

Vandringen
En fjärdedel av avdelningen valde att gå ut på vandring till berget. När vi på förmiddagen gick var det soligt med några moln. Med gott humör och bra väder gick vi ca 1,5 timme innan vi kom fram till själva berget. Molnen blev tjockare och mörkare medans vi gick,  regnet började när vi kom fram till berget. Vi tog på oss regnkläder och en hade även paraply. Vägen eller snarare stigen var fin dock var trapporna inte riktigt anpassade för oss tyckte vi. Trappstegen (två stockar placerade ovan på varandra) var för höga och det var lite långt emellan dem, ca 1m. Regnet höll i sig (ösregn pratar vi om) ända fram till vi kom ca halvvägs då det vart uppehåll. Självklart passade vi på att äta vår lunch där, bänk och bord fanns där så det passade väldigt bra! Trots att några saknade sin mat så löste vi det så att vi vart mätta.

image

Sen fortsatte vandringen uppåt, utan regn, genom häftig natur, mystisk dimmig skog. Efter ett tag kom vi till en utsiktsplats där vi inte såg någonting pga moln men vi vilade oss och hade det bra ändå. Precis när vi skulle gå igen sprack molnen upp så vi fick en fantastisk utsikt, som såklart fotades av många.

image

Något trötta men motiverade av utsikten och bättre väder fortsatte vi mot toppen. Skogen var fortfarande dimmig och fuktig men väldigt fin även på toppen. Tyvärr fick vi ingen utsikt därifrån pga moln som inte sprack upp. Nu väldigt trötta började vi gå ner för berget en annan väg än den vi gick upp.

image

På vägen hem kom vi till några dryckesautomater där vi började prova olika drycker. Efter en dryg mil och många timmar kom vi tillbaka till lägret ca 18.10. Trötta, ont i fötter och några med vätskebrist men alla enades om att dagen varit bra iallafall. Några av oss hann duscha innan det var dags för middag.

Farm besök
Några av oss som var väldigt trötta av gårdagen valde att gå till ett minizoo som några från en annan avdelning hade stött på.
De fanns mest vanliga djur så som hästar, får och kaniner.
Vi provade för första gången japanska crêpes och matade några wallabies.
Trots att det började regna väldigt snabbt hade dom flesta roligt, det var trevligt att lära känna folk från en annan avdelning!

image

På tala om språkkunskaper, en av våra scouter hade tappat bort sin matlåda vid YMCA och försökte hitta något att äta som inte var godis eller annat sött. Dom gick runt och letade innan dom hittade ett litet matställe. Då dom inte kunde japanska och hon i kassan inte kunde engelska så slutade det med att han hamnade i en matlagningsklass där han fick laga sin egen mat, som han råkade beställa. Det tog 1,5 timmar från att han köpt maten och till att han ätit upp den.

image

När vi var på väg hem till lägret så mötte vi något som såg ut som en hinderbana. Vi satte oss ner på en läktare och efter ett tag så började ett får race där barn var tvungna att putta sina får och få dom att springa. Får nummer 4, Koko-chan vann hela racet. Resten av dagen tog vi det lugnt.

Kvällsaktivitet
Efter middagen så ordnade wagashi (en annan avdelning) ett lägerbål. Med tanke på vädret hölls den inne i en samlingssal (med tak och vägg på en sida). Ungefär hälften av avdelningen valde att gå och lägga sig  (20.00) eftersom de var trötta och tidig uppgång i morgon.

image

Fun fact överallt finns det s.k. vending machines – dryckesautomater. Dessa är väldigt populära bland scouterna och det blir stopp vid nästan alla. Oftast är det japanska drickor så det är ett litet lotto när man köper eftersom man inte har en aning om vad den smakar eller om den är god :)

Det här inlägget postades i Okategoriserade av linneaholm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>