Wasabidag

När vi kom fram på hotellet, som heter Amagi Assembly, vid tolvtiden så blev vi snart tilldelade våra rum. Sovplatsen var i traditionell japansk stil, då vi sov på madrasser direkt på golvet.

Första dagen i Japan inledes med en interessant frukost; sallad med nudlar och soja, svampaktiga bullar med sirap och ost förpackad som karameller. Sedan tog vi lokaltrafik till nationalparken med de sju vattenfallen i Nashimoto. Byn var full av wasabi themeshops som i princip bara sålde wasabigrejer och somliga köpte wasabiglass. Vattenfallen var en väldigt häftig upplevelse och krävde en vandring uppför en väääääldig massa trappor, sen ner igen. Lunch i byn var ännu en interessant upplevelse med en massa traditionell japansk mat. På de lokala restaurangernas menyer fanns olika nudelrätter, serverade med wasabi såklart.

Sen ockuperade vi bussen på hemvägen, som var fylld till bredden med alla vi barn i Bullerbyn. Dagen avrundades med gemensam middag och mjukglass åt alla.

//Sörgården 

 

Det här inlägget postades i Bullerbyn av martinskans. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>