WSJ 2015

Hej!
Både Wifi och batterier är det sparsamt om så därför blir det också sparsamt om blogginlägg tyvärr.

Vi åkte från Miyajima till lägret i tisdags. Framme på lägerplatsen var det otroligt varmt men god stämning när hela världen rullade in. Alla gick runt och sjöng och hälsade på varandra. ABBA var lika exalterade som alla andra om inte mer, därför är det många som är lite hesa, bland andra två av ledarna

Första dagen var det inget program på lägret så vi gick runt och spanade in läget och tog det lugnt. Många scouter var och hälsade på kompisar i de andra byarna.

Vi sover i våra tält men det är några som har sovit utomhus eftersom det är så varmt. Varje morgon får vi hämta mat (tidigt!) som vi sedan lagar på gasolkök. Allt ifrån bröd, mjölk och ägg till pasta och potatissallad får vi till frukost.

Vi har börjat bygga portal och staket i vår by. Våra närmsta grannar är Mexico, Belgien, Japan, Egypten och Indonesien.

IMG_197411774737_10153543171319551_1591170060_n

Lägerliv

Vi skulle haft en stor invigningsceremoni med alla svenskar i tisdags men tyvärr var stora scenen som vi skulle använt upptagen med repetitioner inför den stora invigningen på kvällen. Därför blev det bara ett foto taget av hela den svenska kontingenten.

Vid den svenska fotograferingen

Invigningen innehöll uppträdanden, tal, flaggceremoni och till sist förnyade vi våra scoutlöften på respektive språk. Det var kul att se hur flaggan lämnades över från Sverige till Japan och detta var vår Julianna delaktig i!

Men det häftigaste var att se alla länder tåga in och alla flaggor som vajade och sånger som sjöngs. Totalt 34.000 scouter representerar ca 150 länder på lägret, mäktigt!

Igår fick vi gå upp tidigt, närmre besämt 04.30 för att ta oss till Hiroshima med buss. Där var vi på museet och såg även flera minnesmonument och deltog till sist i en ceremoni om fred där vår Ulf höll ett jättebra tal.

11830222_10153543201429551_1649682245_n

Vi lämnar våra papperstranor i Hiroshima

Det är otroligt varmt på lägret och i princip ingen skugga. Vi hoppas varje dag på att det ska vara molnigt och blåsigt, konstig tanke hemma i Sverige nu va?

Med vatten och chips klarar vi oss, men många av oss blir trötta i värmen.

Nu ser vi fram emot en vecka fylld med program och andra roliga saker. Vi hoppas kunna ladda upp lite bilder till er på facebook!

IMG_1929

Bästa ABBA på invigningen

Hälsningar från ABBA ledarna

Det här inlägget postades i ABBA av alexandra. Bokmärk permalänken.