WSJ 23, här kommer vi!

I tisdags var dagen som vi så länge väntat på. De fyra årstiderna skulle äntligen bege sig till WSJ 23 i Kirarahama. Efter att ha åkt inte bara en, utan två Shinkansen, kom vi fram till Yamaguchis station. Där vi möttes vi av ett myller av scouter som inte bara var svenskar utan även nationer som Storbritannien, USA och Polen bland annat. Efter mycket high five:ande och sång kom vi på bussen som skulle ta oss till vårt mål. När avdelningen fick syn på den vita domen i fjärran, sken alla upp i ett STORT leende. Känslan var obeskrivlig.

Efter att ha hämtat upp både bagage och tält letade vi upp vår lägerplats där vi skulle komma att tillbringa de kommande dryga tio dagarna. I mörkrets intåg kämpade vi med att få upp både sovtält och mattält innan de mörka molnen i fjärran skulle komma över oss… Men det kom ju aldrig. Efter mycket om och men var vi äntligen klara och vi kunde till slut få lägga våra tunga huvuden på den mjuka kudden. Trots att temperaturen hade gått ner, dröp svetten i de varma tälten, men vi alla somnade nog ändå.

Lägerlivet i Japan är varmt! Här finns det då ingen AC så här får man söka skydd i skuggan och försöka klara sig så gott det går. Trots att första dagen inte var programbelagd blev det ändå tidig uppstigning för ett tält då frukosten skulle hämtas klockan fem. Under dagen hade vi fotografering med hela svenska kontingenten, en uppvisning av stridsflygplan som gjorde alla möjliga formationer samt en invigningsceremoni där vi fick sitta på den hårda marken med våra ömma rumpor som inte var gjorda för detta ändamål.

Invigningen bestod av ett mäktigt scennummer som mestadels innehöll klassiska japanska trummor samt andra japanska instrument. Under numret fiskade de även upp en scout från publiken som drogs upp på scen för att vara delaktig i ett trumstycke. Scouten i fråga var nog lite chockad men hanterade trumpinnarna på ett föredömligt sätt och gav hela publiken ett gott skratt. I övrigt var det några formella tal och ett tåg av fanor från alla närvarande nationer. När väl Sverige kom, jublade vi alla så högt vi kunde för att visa vilka som kanske inte var flest men hördes mest. När vi gick därifrån nynnade vi nog alla på den officiella lägersången som fastnat i våra huvuden.

Väl tillbaka i byn drog vi en gemensam slutsats att solkräm behövs oavsett molnighet och temperatur. Nästan alla hade något rött område på sin kropp så ”after sun” användes frenetiskt innan läggdags.
/ Agnes & Jonas

Det här inlägget postades i De fyra årstiderna av defyraarstiderna. Bokmärk permalänken.

2 reaktion på “WSJ 23, här kommer vi!

1. Tack – jättekul att läsa om era fortsatta äventyr!

Jag skulle vilja veta vad man egentligen gör på ett Jamboree??

2. Vad roligt att det ängligen är Jamboree. Fast ni verkar ju ha haft mycket kul innan. Fint att få ta del av era dagar – tack.
    I Stockholm har vi inget behov av after sun, det är ca 17 grader och ganska regnigt.