Yamaguchi

image

Resa igen. Denna gång till lägerplatsen. Tre timmar på Shinkansen genom Japan i ett huj. Massor av scouter från hela världen. Rörigt på lägerplatsen, vi hinner nätt och jämt resa tälten innan mörkrets inbrott.

Här kommer lite reflektioner om resan hittills.

Kulturkrockar
När man betalar måste pengarna läggas på en bricka, inte direkt i handen. Samma sak när man tar emot växel. Kvitto ska tas emot med två händer.

Japanerna
Många undrar vilka vi är, var vi kommer ifrån och vad vi gör här. Det är kul att förklara. Oftast skiner de upp och nickar gillande när man nämner scouter och Yamaguchi.
Och naturligtvis vill de hjälpa till. Första kvällen i Tokyo skulle vi gå ut och äta. Alla var samlade och vi skulle just gå ut då vi kom på att vi kan fråga någon på hotellet efter förslag på vart vi ska gå. Efter en kvart hade vi fått bokat bord på en restaurang med ett förhandlat pris inom budget samt en karta med vägbeskrivning.

Att äta
Alltid ätpinnar, ibland gaffel och sked. Sällan kniv. Men de flesta av oss kan hantera det utan problem. Många nya smaker.
Det finns en hel del konstiga gelégodisar, bland annat choklad- och gelé-täckta nötter och oblatliknande rispappersskålar med geléfyllning.

Det här inlägget postades i Hare av Tobias A. Bokmärk permalänken.

En reaktion på “Yamaguchi